nieuw IP voor Dutchradar.nl

Oplossing

Wegens een wijziging bij mijn internet provider krijg ik in de loop van morgen (18-10-2016) een nieuw IP adres.
Dit betekend dat alle ontvangers en VRS servers niet meer mijn server kunnen vinden op het web.
Ik kan iedereen nu wel een het nieuwe ip adres door geven maar om het zelfde probleem in de toekomst te voorkomen doen we het even op een andere manier.

Voor iedereen die mij feed of data ontvangt via VRS dient mijn ip nu: 212.84.139.63 om te zetten naar dutchradar.nl

Voor de personen met een piaware( Raspberry pi) aan mij feeden dienen in te loggen op de Pi en met een editor ( nano) het bestand  /home/pi/modesmixer/adsb_data.sh te open.
In dit bestand zie je aan het eind van de regel mijn IP staan deze op dient omgezet te worden naar dutchradar.nl. (voorbeeld: dutchradar.nl:joupoortnummer).
Als dit is aangepast sla je het bestand op met CTRL-X + Y + enter en herstart de pi met commando sudo reboot .Als het goed is werkt de verbinding weer en mocht dit niet zo zijn dan zie ik dit vrij snel.

Indien er hulp nodig is bij het wijziging maar dan a.u.b. een ticket aan.

Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Koppeling met Dutchradar.nl
Artikel details
Artikel ID: 6
Categorie: Dutchradar - Algemeen - Storingen - etc.
Datum toegevoegd: 2016-10-12 22:25:47
Aantal bekeken: 552
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.8/5.0 (5)