Installeer PiAware

Oplossing

Windows

1. Download PiAware on Raspbian Linux 3.1.0 ZIP (632MB) en bewaar het bestand op uw computer.
  2. Dubbelklik op het gedownloade piaware-sd-card-3.1.0.img.zip-bestand om het gecomprimeerde bestand uit te pakken.
  3. Download Win32DiskImager utility ZIP (17MB)
  4. Voer de Win32DiskImager-utiliteit uit. U moet de utiliteit mogelijk als beheerder uitvoeren (als dit het geval is,klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer "Uitvoeren als beheerder").
  5. Selecteer uw gedownloade piaware-sd-card-3.1.0.img-bestand.
  6. Selecteer de stationletter van de SD-kaart in het apparaatveld. Wees zorgvuldig in het selecteren van het juiste station.
  7. Klik schrijven en wacht tot het is voltooid. Dit kan enige minuten duren.
  8. Als dit is gebeurd, werp de SD-kaart uit en verwijder deze.

Mac OS X

1. Download PiAware on Raspbian Linux 3.1.0 ZIP (632MB) en bewaar het bestand op uw computer.
  2. Als uw webbrowser het ZIP-bestand niet automatisch uitpakt, dubbelklik dan op het gedownloade piaware-sd-card-3.1.0.img.zip-bestand om het gecomprimeerde bestand uit te pakken.
  3. Download RPi-sd card builder v1.2 ZIP (200kB)
  4. Open de RPi-sd card builder v1.2-applicatie.Als het niet opent door een beveiligingsrestrictie, klik op de toets "controle", selecteer de RPi-sd card builder v1.2applicatie en klik vervolgens op openen.
  5. Selecteer uw gedownloade piaware-sd-card-3.1.0.img-bestand.
  6. Zorg ervoor dat uw SD-kaart is aangesloten en druk op doorgaan.
  7. Selecteer uw SD-kaartstation en druk op OK. Wees zorgvuldig in het selecteren van het juiste station.
  8. Voer uw systeemwachtwoord voor Mac OS X in.
  9. Bevestig dat uw SD-kaart ongemonteerd is en druk op doorgaan.Dit proces neemt een paar minuten in beslag.Als u een foutmelding van Run Shell Script krijgt, moet u uw gedownloade bestand piaware-sd-card-3.1.0.img verplaatsen naar een map zonder spaties in de padnaam.U moet ook zeker weten dat u uw uitgepakte piaware-sd-card-3.1.0.img selecteert en niet de piaware-sd-card-3.1.0.img.zip.Als u deze foutmelding blijft ontvangen, verifieer dat de PiAware-afbeelding naar de kaart is geschreven (zie voorbeeld) en ga verder naar stap 3.
  10. Als dit is voltooid verschijnt een bericht met de melding dat het is geslaagd.
  11. Als dit is gebeurd, werp de SD-kaart uit en verwijder deze.

Start uw PiAware-apparaat

1. Schuif de SD-kaart (met PiAware erop geïnstalleerd) in uw Raspberry Pi.
  2. Steek de antennekabel stevig in de USB-ADS-B-dongle.
  3. Sluit alle andere kabels (USB-voeding, Ethernet-netwerk, USB-ADS-B-dongle) aan op uw Raspberry Pi.
  4. U dient een constante rode LED-verlichting en een knipperende LED-verlichting op de Raspberry Pi zien, evenals gele en groene LED-verlichting naast de Ethernet-aansluiting.

Claim uw PiAware-client op FlightAware.com

U moet ongeveer vier of vijf minuten wachten totdat uw PiAware start en dan kunt u uw FlightAware-account met uw PiAware-apparaat verbinden om van alle voordelen te profiteren. Nadat uw apparaat werkt, klik: Claim uw PiAware-client op FlightAware.com

Artikel details
Artikel ID: 2
Categorie: PiAware
Datum toegevoegd: 2016-10-03 21:23:26
Aantal bekeken: 994